Hastane Eczacısının İnternet Rehberi

00:20 pharmak 0 Comments

Bilgiye ulaşımın oldukça kolay olduğu günümüzde mesleki olarak da kendimizi güncellememiz gerekmektedir. Farmasötik bilimlerin en hızlı gelişen sektörlerden birisi olması nedeni ile fakültede öğrendiklerimiz pratik alanlara tamamen uygulanamamasının yanı sıra bazen de yetersiz kalmaktadır. Bu noktadan hareketle takip edebileceğiniz bazı adresleri sizlerle paylaşıyorum;



İngilizce Kaynaklar
Medscape: Oldukça faydalı, güncel ve bilimsel bilgileri içeren bu sayfayı her gün ziyaret etmelisiniz.
Pharmacytimes: Eczacılık hakkında güncel gelişmeleri bulabileceğiniz güzel bir web sitesi. Biraz eczacılığın magazini gibi ama olsun :)
ESPEN: Nütrisyon hakkında faydalı dökümanları ve global gelişmeleri takip edebileceğiniz bir web sitesi. LLL kurslarını da alabileceğiniz nütrisyona dair en güzel kaynak diyebilirim.
Drugs.com: İlaç-ilaç etkileşimleri için doğruya en yakın bilgi veren online kaynak. Medscape'de de benzer bir modül olmakla birlikte, drugs.com verileri bana hep daha güvenilir gelmiştir.
Clinicaltrials: FDA’in resmi sitesi olan ClinicalTrials’da devam eden klinik çalışmalar ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Türkçe Kaynaklar
Stabilis.org: İlaçların açıldıktan sonraki saklama koşulları, geçimsizlikler hakkında bilgi alabileceğiniz güzel bir kaynaktır. 
Klimik e-bülten: Enfeksiyon hastalıkları ve antienfektif ilaçlarla alakalı bilimsel yayın bağlantılarını e-posta ile alabileceğiniz bir e-bülten. Eczacılara yönelik olmasa da haftalık yayın bilgisi paylaşmaları nedeni ile benim çok sevdiğim bir platformdur.
KEPAN: Üyelik isteyen KEPAN web sitesinde nütrisyon ile ilgili faydalı dökümanlara erişebilirsiniz.
Klinik Onkoloji Eczacılığı Sürekli Eğitim Mektupları: Onkoloji Eczacılığı Derneği tarafından yayınlanan kemoterapötikler ile ilgili bilimsel bilgilere ulaşabileceğiniz bir kaynak.

Sınırsız kaynaklar içinde benim sıklıkla kullandıklarım bunlar. Umarım faydalı olmuştur.

0 yorum: